top of page
pexels-tirachard-kumtanom-733856.jpeg

ISST ÅžEMA TERAPÄ° SERTÄ°FÄ°KA PROGRAMI

2022 ISST Onaylı Online Eğitim Programları

Klinik Psikolog Dr. Sevinç Göral Alkan

​

Yer: Online Zoom Meeting Programı

​

EÄŸitim tarihleri netleÅŸmemiÅŸtir.

Ön kayıt için isminizi yazdırabilirsiniz.

 

Modül I-II

Modül III-IV

Modül V-VI 

​

Ä°letiÅŸim: 

Hazine EÄŸitim

Telefon: 0 546 606 54 88

E-posta: hazineegitim@gmail.com ve/veya sematerapiturkiye@gmail.com

​

ISST SERTÄ°FÄ°KA PROGRAMI KOÅžULLARINI Ä°NCELEMEK Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ.

​

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

ISST ÅžEMA TERAPÄ° SERTÄ°FÄ°KASYON PROGRAMI

Modüller- Ä°çerik- Saatler

​

I
Åžema Terapi Modeli DeÄŸerlendirme-IKuramsal Arka Plan
Şema ve Mod Kavramsallaştırmaları
Temel Duygusal Gereksinimler
DeÄŸerlendirmeye giriÅŸKuramsal: 5
Uygulamalı: 2
Grup Ä°mgeleme (çocukluk kökenleri ve ÅŸu anki sorunlar arasında baÄŸlantı kurma)

​

II
DeÄŸerlendirme-II
ve
Bilişsel TaktiklerYeni Kavramsallaştırma Formu
Åžemalar, baÅŸa çıkma biçimleri, modlar ve gereksiniler açısından vaka kavramsallaÅŸtırması
Tedavi planı belirleme
Temel bilişsel taktikler, sağlıklı yetişkin sesi geliştirme Kuramsal: 4
Uygulama: 3
Rol Oynama:
(i) Ölçekler
(ii) Tanısal İmgeleme
(iii) Psiko-eÄŸitim-BaÅŸa çıkma Kartı verme

​

III
YaÅŸantısal TaktiklerTemel yaÅŸantısal taktikler: Ä°mgeleme ve sandalye çalışmaları
Yeniden SenaryolaştırmaKuramsal: 4
Uygulamalı: 3
Rol Oynama
Çift Sandalye
İmgeleme Yeniden Senaryolaştırma

​

IV
Davranışsal Taktikler
ve
Terapötik Ä°liÅŸkiDavranış deÄŸiÅŸimi planlama ve engellerin üzerinden gelme
Åžema terapisti olmak, sınırlı yeniden ebeveynlik çerçevesinde terapötik iliÅŸkinin deÄŸiÅŸimdeki rollü: Empatik yüzleÅŸtirme, sınır koyma, terapistin ÅŸemaları/modlarıKuramsal: 4
Uygulamalı: 3
Rol Oynama:
İmgeleme (Sağlıklı Yetişkin sahnede)
Grup Ä°mgelemesi
Terapötik Ä°liÅŸki-yeniden senaryolaÅŸtırma

​

V
Bozukluklarda
Åžema Terapi Modeli ve Tedavi Taktikleri
B Küme
NKB
BKBModel kavramsallşatırması ve temel tedavi planıKuramsal: 4
Uygulamalı: 3
Rol Oynama
Ebeveyn Modlarıyla Çalışma
BaÅŸa Çıkma Modlarıyla Çalışma

​

VI
Bozukluklarda
Åžema Terapi Modeli ve Tedavi Taktikleri
C Küme
OKKB
Bağımlı
KaçııganModel kavramsallaÅŸtırması ve temel tedavi planıKuramsal: 4
Uygulamalı: 3
Rol Oynama
Ebeveyn Modlarıyla Çalışma
BaÅŸa Çıkma Modlarıyla Çalışma

​

​

Kimler katılabilir?

Uluslararası Sertifikasyon temel eÄŸitimine klinik psikologlar ve psikiyatri uzmanları katılabilir. Mezun olunan programın akreditasyon deÄŸerlendirmesi için katılımcılardan diploma ve transkirpt beyan etmeleri istenecektir.

Mezun olunan programın Türk Psikologlar DerneÄŸi ve Türkiye Psikiyatri DerneÄŸi Akreditasyon ölçütleriyle uyumluluÄŸu, mezuniyet sonrası klinik deneyim süresi, halen aktif olarak vaka takibi yapıyor olmak ve daha önce baÅŸka bir psikoterapi yaklaşımında sertifikasyon sürecini tamamlamış olmak gibi ölçütlere sahip adaylara öncelik verilmektedir.

Bu eÄŸitim sertifikasyon sürecinde, Uluslararası Åžema  Terapisti Sertifikası almak için zorunlu  Temel Düzey EÄŸitim  aÅŸamasıdır. Tüm eÄŸitim saatlerini eksiksiz dolduran katılımcılara ISST onaylı 42 saatlik (26 saat kuramsal-16 saat uygulamalı) ”Katılım Belgesi” verilecektir. Bu belge ilgili sertifkanın ikinci aÅŸaması olan süpervizyon eÄŸitimlerine kabul amacını taşımaktadır.

Belirtilen koÅŸullar asgari ölçütleri tanımlamaktadır. EÄŸiticiler, adayların bireysel durumlarına göre, ek eÄŸitimler almasını,  temel düzey eÄŸitimi tekrarlamasını, baÅŸka bir ÅŸema terapisti ile psikoterapi sürecine yönelmelerini ve ek süpervizyon saatine devam etmelerini önerebilirler. 

​

EÄŸitici:  ISST Ä°leri Düzey Åžema Terapisti - EÄŸitmeni - Süpervizörü Klinik Psikolog Dr. SEVÄ°NÇ GÖRAL ALKAN

​

Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1999 yılında ‘onur’ belgesi ile “lisans” derecesini almıştır. 

Ardından BoÄŸaziçi Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisans eÄŸitimini sürdürmüÅŸ ve anne-baba çocuk ve eÅŸler arası iliÅŸkiler üzerinde yaptığı yüksek lisans tezi ile “klinik psikolog” ünvanı almaya hak kazanmıştır. 

Bu sırada Türkiye’de yaÅŸanan ‘1999 Ä°stanbul ve Düzce depremleri’ sonrasında, hem alanda travma maÄŸdurları ile; hem de konu ile ilgili akademik çalışmalar yaparak, psikolojik travma üzerine uzmanlaÅŸmıştır. 

Klinik Psikoloji doktora çalışmalarını Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi’nde 2010 yılında tamamlayarak, “doktora” derecesini almıştır. 

Doktora tezinde eÅŸler arası iliÅŸkilerde ‘yansıtmalı özdeÅŸim’, ‘ayrılma bireyleÅŸme’, ‘bölme’ dinamikleri ile ÅŸemalar üzerinde çalışmıştır.

Klinik Psikoloji alanında BiliÅŸsel Davranışçı Terapiler, Aile ve EÅŸ Terapisi, Travma için Müdahaleler, Åžema Terapisi, Psikodinamik Terapiler alanlarında eÄŸitimleri tamamlamış ve uzmanlıklar edinmiÅŸtir.

2017'den bu yana Uluslararası Åžema Terapi BirliÄŸi tarafından verilen Ä°leri Düzey Åžema Terapisti, EÄŸitmeni ve Süpervizörü sertifikasına sahiptir. 

Ayrıca 2017'de Avrupa Psikoloji Birlikleri Federasyonu’nun 'Psikolog' (EFPA EUROPSY -European Certificate in Psychology) ve 'Psikoterapist' (EFPA EUROPSY-European Specialist Certificate in Psyhotherapy) lisanslarını almaya hak kazanmıştır.

2021'den itibaren iki yıl süre ile ISST Türkiye Koordinatörü olarak sertifikasyon süreçlerini yürütmektedir.

2022'de Åžema Terapi Türkiye'yi kurmuÅŸtur.

 

EÄŸitici hakkında diÄŸer ayrıntılar için kiÅŸisel web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.sevincgoral.com/

EÄŸitime katılmak isteyenler:  Kayıt Formu’na ulaÅŸmak için lütfen buraya bilgilerinizi bırakın. Kaydınızın kesinleÅŸtirilmesi iÅŸlemi kontenjan durumu ve eÄŸitim bilgileriniz gözetilerek yapılacaktır. Bu aÅŸamada eÄŸitimci sizi arayıp bir öngörüÅŸme yapmak isteyebilir.

​

Nerede: Online Zoom Meeting Programı

​

Saat : 10:00 – 18:00


Ücret: 


Kontenjan 20 kiÅŸi ile sınırlıdır. Unvan koÅŸullarını saÄŸlayan adaylar arasında, eÄŸitim ard alanı ve uygulama alanında aktif çalışıyor olmak gibi ek ölçütler kontenjanda öncelik tanınmasını saÄŸlayacaktır.

​

Önemli Bilgi Notu: ISST Sertifikasyonuna BaÅŸvurmak Ä°çin Zaman Sınırları

​

Adaylar, temel düzey (veya ileri düzey) eÄŸitimi tamamladıktan sonra gereklikleri yerine getirip sertifikasyon sürecini (temel veya ileri düzey) baÅŸlatmak (baÅŸvuruyu Bölge Sertifikasyon Koordinatörüne göndermek) için maksimum 3 yıla sahiptir.

​

  1. Adaylar 3 yıl içinde temel düzey sertifikaya sahip olduktan sonra ileri düzey eÄŸitimi tamamlamak (mevcut ise), gereklikleri yerine getirmek ve Ä°leri Düzey Sertifikasyona baÅŸvurmak için ek olarak maksimum 2 yıla sahiptir.

  2. EÄŸer adaylar, ilk sertifikasyon için 3 yıl kriterini veya ileri düzey sertifikasyon için verilen 2 yıl kriterini yerine getiremezlerse aÅŸağıdaki durumlardan biri için kanıt saÄŸlamak durumundadır:

  • Zaman sınırını aÅŸan her yıl için minimum 6 saatlik (veya her iki yıl için 12 saatlik) sertifikasyon veya “sürekli eÄŸitim” çalışma gruplarına katılmak. Bu çalışma grupları, temel düzey eÄŸiticileri dışındaki ISST Sertifikalı eÄŸiticiler tarafından yürütülmelidir.

Veya

  • ISST Sertifikalı EÄŸitici/Süpervizörler tarafından her yıl için minimum 6 saatlik (veya her iki yıl için 12 saatlik) süpervizyon almak.

Veya

  • ISST tarafından akredite edilen ÖKG’lerden (Özel Konulardaki Gruplar) birinde planlı bir online oturumda vaka sunmak. Bu sunumlar, her bir yıl için 3 saatin üzerinde olmamalıdır ve çalışma grupları, süpervizyon ile birleÅŸtirilebilir. OKG lideri, adayın talebi doÄŸrultusunda, bu sunumları Bölge Sertifikasyon Koordinatörüne yazacağı mektupla doÄŸrulayabilmelidir.

​

​

 

​

bottom of page